Bankkort utan kredit

Bankkort utan kredit är både smidigt och säkert. Det finns flera bankkort utan årsavgift eller andra avgifter. Korten är kopplade till ett konto som administreras via en app.

Sätt in, ta ut eller skicka pengar snabbt och enkelt. Dessutom ges funktioner som budget och kategorisering av inköpen. Bland annat är det bra bankkort till resan.

 Läs mer nedanför korten

 

P.F.C Kortet

 • Gratis Mastercard
 • Utan årsavgift, uttagsavgift, valutapåslag
 • Hantera kortet direkt i appen
 • Sätt in pengar med Swish

 

Revolut kortet

 • Gratis Mastercard
 • Utan årsavgift, uttagsavgift, valutapåslag
 • Växla gratis till 150 olika valutor
 • Fungerar med Apple Pay

Så fungerar ett bankkort utan kredit

 1. Ladda ner appen och beställ kort

Både Revolut och P.F.C har en tillhörande app. Ladda hem appen och beställ sedan ett kort. Eftersom inget av dessa kort har kredit kommer inte heller någon kreditupplysning ske. Registrering och verifiering brukar inte ta mer än ett par minuter.

 1. Ladda på kontot

Nästa steg är att föra över pengar till kortets konto. Det kan exempelvis genomföras med Swish, banköverföring eller betalning med annat kort.

 1. Använd kortet

Nu kan bankkortet användas precis som vilket kort som helst. Betala hos alla som tar emot Mastercard.

 1. Ta del av fördelarna

Bägge dessa kort har en rad smidiga funktioner. Bland annat kategoriseras inköpen så du enkelt kan se vad du lägger dina pengar på. Med Revolut kan pengar snabbt skickas (som swish) till andra med detta kort.Här erbjuds även växling mellan 150 olika valutor vilket gör att du kan skicka lokal valuta till en vän i ett annat land. Detta direkt mellan kort eller till ett bankkonto.

pfc kort

revolutkort

MER OM P.F.C

MER OM REVOLUT KORTET

 

Användningsområden

Ett bankkort utan kredit har flera användningsområden. Några av de vanligare är:

Du vill att ditt barn ska ha ett kort

Ge barnen ett bankkort som de kan handla med när de är på stan eller på semestern. Varje inköp ger en pushnotis i din app så du ser var de handlar. Du kan även sätta dagsgränser och enkelt fylla på via appen.

Säker handel online

Ladda på kortet med exakt den summa som du ska handla för online. Genomför köpet och var säker på att inte något större belopp dras. Speciellt smidigt när kort ska användas på utländska sidor som inte har samma säkerhetsrutiner som svenska E-butiker.

 Ett gemensamt konto med sambo/vän

Önskas ett konto för de gemensamma bensinkostnaderna eller för kommande renoveringar? Skaffa ett kort med tillhörande konto och använd kortet exempelvis som tankkort.

Bra bankkort på resan

De kort som presenteras ovan har varken årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag. Det innebär att korten kan användas utomlands utan att det uppstår någon extrakostnad.

Det kan jämföras mot vanliga bankkort eller kreditkort som ofta har uttagsavgift på minst 35 kr och sedan valutapåslag på 1,5 – 3%.

Med dessa bankkort kan du även öka säkerheten. Börja dagen med att fylla på kortet, via appen, och använd det sedan under semesterdagen. Skulle det bli stulet kan du spärra det direkt via appen och ett vid kortbedrägeri kan aldrig mer pengar stjälas än vad du satt in för den dagen.

Frågor

Tas kreditupplysning för bankkort utan kredit?

Nej, det finns inget krav att dessa kortutgivare måste ta någon kreditupplysning. Detta utifrån att kortet inte har någon kredit.

Kan korten användas av barn?

Du måste vara över 18 år för att ansöka om kortet. Men det sedan lånas ut till barnen. De kan inte handla för mer än vad du satt in på kontot och du får pushnotiser vid varje köp. Säkrare och smidigare än kontanter.

Vilket bankkort är bäst på resan?

Det bör vara Revolut kortet. Kortet har ingen uttagsavgift och inget valutapåslag. Dessutom växlar du själv till den lokala valutan i appen innan kortet används i butiken. På så vis ges till och med bättre valutakurs än vad Mastercard och VISA har som ordinarie växelkurs.