Spara Eller Låna – Till Motorcykeln

Motorcykeldrömmen är stor hos många och har man tagit det eftertraktade motorcykelkörkortet hamnar man snart i funderingar, kanske ska man köpa en begagnad motorcykel? Eller låna till en ny?

Fördelar med att spara till begagnad motorcykel

Genom att köpa en begagnad motorcykel för egna sparade pengar så kommer man billigt undan. Kan man dessutom grunderna i laga och reparera fordon så finns ytterligare mycket pengar att tjäna. En begagnad motorcykel behöver heller inte sjunka så mycket mer i värde så sannolikheten är relativt stor att man får tillbaka samma eller liknande belopp om man själv skulle vilja sälja motorcykeln.

Har man ett par motorcyklar att välja bland så kolla vart närmaste serviceplats och verkstad finns för just det aktuella märket. Det kan bli omständigt om man måste köra motorcykeln på kärra till en stad 10 mil bort när det är något mindre som ska justeras, om man inte sitter inne med kunskaperna att reparera den själv.

Fördelar med att låna till ny motorcykel

Precis som det är helt vanligt att låna pengar till en ny bil är det inte ovanligt att låna till en ny motorcykel. Med en ny motorcykel ingår garantier och reparationerna blir oftast enklare i jämförelse med en äldre begagnad motorcykel. Dessutom är nya motorcyklar ofta bensinsnåla så att exempelvis övergå från att pendla med bil till att pendla med motorcykel kan innebära ett fint tillskott i ekonomin.

Om man väljer att låna till sin nya motorcykel kan det vara god idé att amortera ett belopp varje månad. Den första tiden kommer motorcykeln att tappa värde eftersom den inte längre är ny. Då kan det kännas skönt att ha återbetalt samma belopp i lånet så att man inte riskerar att en dag stå med ett lån på en motorcykel man inte längre äger, antingen för att man sålt den till ett lägre belopp eller för att man använt den tills det var dags för skroten, utan att ha amorterat tillräckligt.