Bynk Kontokredit

Bynks kontokredit anges vara den billigaste kontokrediten i Sverige – helt utan onödiga avgifter.  Ett flexibelt sätt att alltid ha en buffert tillhands.

bynkSå fungerar Bynk Kontokredit

  1. Ansök om kontokredit på 10 000 kr
  2. Ta ut pengar på 5 minuter
  3. Bara 7,75 % i effektiv ränta

Kontokrediten har stora likheter med krediten på ett kreditkort. Du utnyttjar krediten när du vill och betalar enbart för utnyttjat belopp. När den delvis är återbetald kan den återigen utnyttjas. Så här fungerar det:

bynk kontokredit låg ränta

Ansök om krediten på Bynk.se. Bynk tar en kreditupplysning via UC/Bisnode och beviljar krediten förutsatt att din kreditvärdighet är god nog.

Krediten syns via appen efter att den beviljats. I appen visas hur stor del av krediten som är utnyttjad och härifrån sker även uttagen till anmält bankkonto.

Ta ut pengar på fem minuter via appen. Beroende på vilken bank du har tar det olika lång tid. Men de flesta banker har direktutbetalning vilket innebär att pengarna är på kontot efter fem minuter.

Återbetalning sker enkelt via Swish eller bankinbetalning. Effektiv ränta som uppstår på utnyttjad kredit är 7,75 % vilket är en av Sveriges billigaste kontokrediter. Se gärna rubriken nedan ”Billigaste kontokrediten”.

Du bestämmer själv hur stor summa som ska återbetalas varje månad. Lägst att betala är 3 % av utnyttjad kredit eller 50 kr.

Ta pengarna – igen. Så fort en inbetalning skett regleras kontokrediten och du ser via appen hur stor summa du kan ta ut. Som mest kan alltså 10 000 kr vara uttaget samtidigt. När inbetalning skett kan uttag återigen ske.

 

Krav för att kunna få Bynk Kontokredit

  • 20 till 70 år
  • Fast anställd, Förtidspensionär, Pensionär eller Egenföretagare
  • Ingen betalningsanmärkning
  • Inte skyddad identitet

 

Varför kontokredit istället för kreditkort eller lån?

Bynks kontokredit har flera fördelar i förhållande till andra lån- och kreditformer.

Mer flexibelt än ett privatlån

När ett privatlån tecknas betalas hela summan ut och amortering sker med en fast summa varje månad. Det är alltså inte tänkt som en flexibel buffert som enbart används vid behov. Du kan inte heller använda lånesumman ”om och om igen” som en kontokredit ger möjlighet till.

Bynks kontokredit liknar istället ett kreditkort utifrån hur krediten används. Men med lägre ränta.

Billigare än ett kreditkort

En kontokredit liknar till stor del ett kreditkort. Men istället för att krediten utnyttjas vid kortköp så sker uttag via appen till ett bankkonto. Återbetalningen sker med valfritt belopp men minst 3 % av utnyttjat belopp.

Bynks kontokredit är däremot betydligt billigare än kreditkorten. Den effektiva räntan är 7,75 % och kan jämföras med kreditkortens 15 – 20 %. Betala enbart ränta, ingen aviavgift, årsavgift eller uppläggningsavgift.

Billigaste kontokrediten

Bynk marknadsför sin kontokredit med att ha ”Sveriges lägsta ränta”. På hemsidan finns även en jämförelse mot bland annat ICA-banken, Handelsbanken och Nordea utifrån att krediten utnyttjas till 10 000 kr och återbetalas på ett år.

Bynk har då lägst effektiv ränta med enbart 7,75 %. Högst hade Nordea med 17,61 %. En stor orsak till att Bynks kontokredit är billigaste är att den inte har några ”onödiga avgifter”.

billigaste kontokrediten

FAQ

Hur hög ränta har Bynk Kontokredit?

Den effektiva räntan är 7,75 %. Det är därmed en av Sveriges lägsta räntor på kontokrediter

Är det någon aviavgift?

Nej, den enda kostnaden som uppstår är ränta

Hur lång amorteringstid har Bynk?

På kontokrediten krävs att 3 % av utnyttjad kredit återbetalas per månad och minst 50 kr. Har du utnyttjat 6000 kr av krediten behöver alltså minst 180 kr återbetalas första månaden. Det ger en mycket flexibel återbetalningstid.