Månadsspara i Bitcoin & Ethereum

 

Att månadsspara i Bitcoin och Ethereum har flera fördelar – Framförallt att sparandet går automatiskt och att inköpen sker över längre tid (riskspridning) 

Hur gör man?

Det finns olika sätt att göra det på. Ett exempel är att använda sig av tjänsten Autopilot , som den svenska börsen Trijo erbjuder. Den låter dig göra köp och försäljningar automatiskt, i intervall och belopp som du själv väljer. Det du behöver göra är att se till att det finns EUR på kontot och sedan aktivera tjänsten.

 Såhär gör du, steg för steg, på Trijo: 

1.     Säkerställ att det finns EUR på kontot. (Handel sker enbart i Euro)

2.     Gå till fliken Köp/Sälj och klicka på ”Autopilot”.

3.     Ange hur mycket du vill handla för, och hur ofta. Du kan välja allt från timvis, dagligen till månadsvis. Välj månadsvis om du vill månadsspara i Bitcoin eller annan kryptovaluta. 

Notera att tjänsten även kan användas för försäljning – inte bara köp. 

Fördelar med upplägget

Den kanske största fördelen med regelbundet månadssparande är att du sprider ut köpen, vilket minskar risken. Den ena månaden kanske du råkar köpa när det är högt, vilket i sådana fall jämnas ut av att du köper när det är lågt månaden efter.

 Förvisso kan det också innebära att du kunde fått ut mer av en dipp. Fördelen med månadssparande är dock just det att du minskar risken för att förlora pengar – och du kan fortfarande ha mycket att tjäna.

Som bekant är kryptovalutor ofta väldigt volatila vilket, till sin natur, innebär att de (i alla fall kortsiktigt) är riskfyllda att investera i. Ett enkelt sätt att hantera risken är att sprida ut köpen på flera tillfällen.

 Tre fördelar i att månadsspara i Bitcoin 

·       Lägre risk. Fler köptillfällen minskar risken för att köpa på toppen.

·       Enkelt. Sätt på och glöm av – flera handelsplatser låter dig köpa månadsvis automatiskt

·       Långsiktigt upplägg. Ett långsiktigt och metodiskt upplägg kan göra gott för investerandet i sin helhet.